Top

Vette huid

Vette huid behandelen

Hoe ontstaat een vette huid?

Talg is een soort beschermde olie die moet voorkomen dat onze huid uitdroogt door weersinvloeden. Tegelijkertijd dient talg de huid weerbaar te maken tegen bacteriën. Het houdt onze huid soepel en glad en voorkomt vroegtijdige veroudering. Prima dus!

 

Echter een te vette huid, ontstaat door een overproductie van talg door de talgklieren in de huid. Je kan deze herkennen aan een glimmend gezicht, met name op het voorhoofd, de kin en de neus. Ook kan de huid lokaal iets dikker zijn.

 

Wanneer dit het geval is bestaat de kans dat de zuurgraad verandert, waardoor de huid juist gevoelig gaat worden voor bacteriën en ontstekingen.

 

Wat zijn de oorzaken van een vette huid

 • Aanleg
 • Voedingspatroon
 • Schommeling in de hormonen (pubertijd, zwangerschap en menopauze)
 • Anti-conceptie
 • Niet goed schoonhouden van de huid. (o.a. cosmeticaresten, zweet, rook)
 • warme en vochtige weersomstandigheden.

Hoe kan je een vette huid het beste behandelen?

 • Gebruik laagschuimende reinigingsmiddelen met een zuurgraad (PH) boven de 7. Wanneer je een basische (alkalische-) reiniger gebruikt, gaan de talgklieren juist nog meer talg aanmaken)
 • Voorkom het gebruik van producten op basis van alcohol die te agressief zijn voor de huid.
  Uitzondering is Cetearyl alcohol. Dit is een was-achtige vet-alcohol die de huid niet aantast en dient als natuurlijke emulgator.
 • Gebruik geen cosmetica op basis van vaseline en paraffine, deze sluiten de huid af.
 • Laat mee-eters (zwarte puntjes)  en witte pukkeltjes verwijderen door een schoonheidsspecialiste ter voorkoming van ontstekingen en nog meer talgvorming.
 • Gebruik een natuurlijke gezichtscrème met de juiste eigenschappen (zie verder op deze pagina)

Welke voeding past goed bij een vette huid?

 • Gebruik producten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals vette vis (-olie), walnoten, zaden (lijnzaad) en eieren. Hooggedoseerde visoliecapsules van een goed merk werken sneller dan iedere dag een moot zalm. Tegenwoordig zijn er ook omega-3 vetzuren die worden gewonnen uit algen.
 • Probeer eens biergisttabletten vanwege hun natuurlijke B-vitamines. Ze spelen een belangrijke rol voor  de huid.
 • Gebruik iedere dag verse groenten en fruit.
 • Drink veel (0,03 x je lichaamsgewicht) om afvalproducten uit het lichaam weg te transporteren.
  Dus weeg je 75 kg dan moet je dus 75 x 0,03 = 2,25 liter per dag drinken.

 

Welke huidcrème kan je het beste gebuiken bij een vette huid?

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkelt, die worden aangepast aan de individuele huid. Zij maakt persoonlijke recepturen voor elk huidtype w.o. de vette huid. Indien er tegelijkertijd ook nog sprake is huidklachten zoals acne, couperose, rosacea en eczeem, wordt de crème daar mede op afgestemd. Dat betekent dat alle crèmes die worden gemaakt een verschillende samenstelling hebben.

 

Geen minerale oliën

Voor de juiste huidverzorging van een vette huid dient u een huidcrème te gebruiken die de huid niet afsluit. Daarom wordt er bij een Personal Cream geen gebruik gemaakt minerale oliën zoals paraffine en vaseline.)

 

Natuurlijke huidverzorging

Personal Cream maakt voor de samenstelling van haar natuurlijke huidcrèmes gebruik van zuivere basisoliën, verzorgende etherische oliën en heilzame kruiden die de huid niet afsluiten en die  met hun specifieke eigenschappen het herstel van de huid fantastisch ondersteunen. Door de juiste samenstelling en dosering van deze ingrediënten irriteren deze crèmes de huid nooit. Zelfs niet bij de supergevoelige huid.

 
De voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie, Tarwekiemolie en Avocadoolie

versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die ook belangrijk rol spelen bij het herstel van een vette huid.

 

De etherische oliën hebben hele specifieke eigenschappen. Ze zijn in staat om ontstekingen te remmen, overtollig vet op een milde manier te verwijderen, roodheid en irritatie tegen te gaan en de huid te doen regenereren. Denk aan bijvoorbeeld Kamille, Lavendel, Citroen, Bergamot, Ceder en Eucalyptus. Vele andere combinaties zijn echter mogelijk.


Wat betreft de kruiden valt te denken aan Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in natuurlijke crèmes wordt verwerkt.

 

Meten is weten
Afhankelijk van de huidkenmerken kunnen er verschillende recepturen op een vette huid van toepassing zijn. Sommige mensen hebben een matig vette huid, terwijl er bij iemand anders sprake kan zijn van een vette huid met acne. Dat vraagt om een verschillende aanpak.

 

Doordat er heel specifiek alleen wordt gekeken naar welke ingrediënten bij uw huid passen, heeft u met een Personal Cream absoluut de beste natuurlijke creme bij een vette huid.

 

Op basis van jarenlange ervaring met een vette huid, zijn wij over Personal Cream super enthousiast. En...dat gunnen we u nou ook!

 

Via onderstaande link is het mogelijk om uw persoonlijk samengestelde crème voor een vette huid direct te bestellen. (levertijd max. 3 werkdagen)


==>>  Ik wil heel graag de beste natuurlijke crème voor de behandeling van een vette huid direct bestellen!

 

Let op: (na de aanschaf in de webshop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier met o.a. foto-upload. Hier worden al uw huidgegevens opgenomen.)