Top

Rosacea

Rosacea behandelen

Wat is Rosacea?

 

Rosacea is een huidaandoening die zich kenmerkt door een opvallende roodverkleuring in het gezicht. Je ziet het vaak op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. Soms ook wel op de hals, de borst en op de hoofdhuid.

Wanneer de roodheid langer aanhoudt kan dit leiden tot de ontwikkeling van zichtbare adertjes. Wanneer hier niets aan wordt gedaan kunnen er ook pukkeltjes en puistjes ontstaan. Rosacea doet haar intrede meestal na het 30ste levensjaar.

Beginnende symptomen kunnen zijn: veelvuldig blozen, roodheid die niet meer wegtrekt, brandende of stekende puistjes waar pus uitkomt (niet te verwarren met acne, waarbij sprake is van meeëters) en zichtbare bloedvaatjes. Ook kan er sprake zijn van een droge huid, irritatie aan de ogen en verdikking/ zwelling van de huid.

Wat is de oorzaak van rosacea?

 

Rosacea kan onstaan door een verzuring van het lichaam. Deze verzuring wordt veroorzaakt door verzurende voeding zoals pizza, vlees en witmeelproducten, maar ook door stress, overmatig intensief sporten en door te weinig drinken. De zuurgraad daalt dan beneden een PH van 7,2 en dit werkt het blozen in de hand. Naarmate het langer aanhoudt kunnen de reeds genoemde klachten ontstaan.

 

Op orgaanniveau spelen de gal en de alvleesklier een belangrijke rol. Zowel insuline als gal reguleren een te hoge zuurgraad door de aanmaak van natriumbicarbonaat dat zuren neutraliseert. Vaak ontstaat rosacea bij mensen die reeds klachten hebben m.b.t. het immuunsysteem. Denk dan aan o.a. allergie, reuma, ziekte van Crohn en psoriasis.

 

Hoe kan je rosacea het beste behandelen?


Rosacea wordt regulier vaak behandeld met systemische antibiotica en / of crèmes met antibiotica die lokaal worden aangebracht. Gezien de oorzaken van rosacea is dit natuurlijk geen geweldige aanpak. Beter is het om er voor te zorgen dat het lichaam niet verzuurd.

Hieronder enige tips om verzuring aan te pakken:

  • Een van de snelste manieren is om veel water te drinken, waardoor de zuren versneld het lichaam verlaten.
  • Voorkom overmatige stress, verzurende voeding en overmatig sporten
  • Gebruik veel fruit en groenten. Ze zijn doorgaans alkalisch (basisch)

 

Wat is de beste gezichtscreme bij rosacea?

 

Natuurlijk is ook de uitwendige verzorging van uw huid bij rosacea van groot belang. Voor het beste effect dient daarom een gezichtscrème goed bij uw huid aan te sluiten. Een zogenaamde "Personal Cream" is daar een passend antwoord op.

 

Personal Cream is de naam van een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkelt, die exact worden aangepast aan de individuele huid. Behalve dat deze persoonlijke huidcrèmes op het huidtype worden afgestemd, kunnen er tegelijkertijd ingrediënten worden toegevoegd, die specifiek inwerken op huidklachten zoals acne, couperose, rosacea en eczeem.

 

Voor de samenstelling van haar crèmes maakt Personal Cream gebruik van natuurlijke basisoliën, etherische oliën en kruiden.  Deze worden al eeuwenlang geroemd vanwege hun bijzondere eigenschappen, die het behoud van een mooie huid en herstel ervan, fantastisch ondersteunen.

 

Voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die zeer belangrijk zijn voor het herstel.

 

De etherische oliën werken specifiek op een klacht. Zo wordt voor de behandeling van rosacea o.a. gebruik gemaakt van etherische oliën met ingrediënten die rust brengen in de huid, roodheid verminderen, ontzuren, ontstekingen remmen en die vaatversterkend werken. Denk bijvoorbeeld aan Cipres, Roos, Kamille en Geranium.


Wat betreft de kruiden valt te denken aan Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in de crèmes wordt verwerkt.

 

Deze huidcrèmes van Personal Cream zijn zeer mild en leiden uiterst zelden tot irritatie.

Zelfs niet bij een supergevoelige huid.

Vermijding gebruik minerale oliën

Voor de juiste huidverzorging van rosacea dient u een gezichtscrème te gebruiken die de huid niet afsluit. Daarom wordt er bij Personal Cream geen gebruik gemaakt minerale oliën zoals paraffine en vaseline.)

 

Meten is weten

Ondanks dat er bij rosacea vele recepturen mogelijk zijn, gaat het om het samenstellen van een crème die alleen bij uw huid past. Door een uitgebreide diagnostiek en jarenlange ervaring is Personal Cream in staat om voor u de beste natuurlijke creme tegen rosacea te maken.

 

Wij  zijn super enthousiast geworden over deze natuurlijke huidverzorgende crème.

Dat gunnen we u nou ook...!

 

Benieuwd naar deze natuurlijke huidverzorging...?

Via de link hieronder kunt u uw persoonlijke rosacea crème bestellen.


==>> Ik wil heel graag de beste gezichtscrème voor de behandeling van rosacea bestellen!

 

Let op: (na de aankoop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier waar u uw huidgegevens kunt invullen samen met een foto-upload)