Top

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken  behandelen

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

 

Pigment (ook wel melanine) is een kleurstof die ons moet beschermen tegen verbranding door UVB-stralen. Overmatig zonnen kan een ontregeling geven van pigmentcellen waardoor deze ophopingen kunnen gaan creëren.

 

Ontregeling kan ook ontstaan door een hormonale disbalans. Deze kan o.a. worden veroorzaakt door pilgebruik, zwangerschap (zwangerschapsmasker) en stress.

 

Dan is er ook nog de pigmentvlek die samenhangt met de ouderdom. Behalve op het gezicht zie je deze ook vaak op de handen en armen. Hiervan wordt gezegd dat het zou gaan om afvalstoffen in de huid die zijn geoxideerd.

 

Hoe kan je pigmentvlekken behandelen?

 

In salons worden hier de nodige blekende crèmes en sera voor ingezet en wordt er ook wel gewerkt met fruitzuurpeelingen. Allen met een matig tot uitblijvend resultaat.

 

Ook wordt er wel gebruik gemaakt van lasertechnieken. Helaas zijn ook hier de resultaten matig van. Bij mensen met een van nature donkere huidskleur kan het zelfs averechts werken en kunnen na de behandeling juist donkerder plekjes ontstaan.

 

Overigens is het zo dat, voor welke behandeling er ook wordt gekozen, aanvankelijk verdwenen plekjes spontaan weer kunnen terug komen.

 

Advies bij pigmentvlekken 

  • Zorg dat je bij het zonnen altijd gebruikt maakt van een zonnebrandcrème.
  • En maak verder gebruik van een natuurlijke dagcrème met een natuurlijke UV-factor
    (zie Personal Cream hieronder)


Natuurlijke huidcreme bij pimentvlekken

 

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkeld die worden aangepast aan de individuele huid. Zij maakt persoonlijke recepturen voor elk huidtype, waarbij deze tegelijkertijd ook kunnen worden afgestemd op huidklachten zoals acne, couperose, rosacea, eczeem en pigmentvlekken. Dat betekent dat alle crèmes die worden gemaakt een verschillende samenstelling hebben.

 

Personal Cream maakt voor de samenstelling van haar natuurlijke huidcrèmes gebruik van zuivere basisoliën, verzorgende etherische oliën en heilzame kruiden die de huid niet afsluiten en die  met hun specifieke eigenschappen het herstel van de huid fantastisch ondersteunen. Door de juiste samenstelling en dosering van deze ingrediënten irriteren deze crèmes de huid nooit. Zelfs niet bij de supergevoelige huid.

 

In de huidcrèmes van Personal cream zit standaard een natuurlijke UVA-filter in de vorm van een rode alg. Deze beschermd tegen daglicht. Echter niet tegen UV-B-stralen welke kunnen leiden tot verbranding. Daarvoor is een zonnebrandcrème vereist.

 

In relatie tot de pigmentvlekken kan een Personal Cream preventief worden ingezet om verdere pigmentatie af te remmen. Dit kan door toevoeging van etherische oliën van citrusvruchten, w.o. citroen. Overigens wordt altijd getest of deze oliën bij u passen en effectief zijn. Verwacht niet dat de pigmentvlekken verdwijnen. Een lichte vervaging is mogelijk.

 

 

Wij zijn zelf erg enthousiast over deze natuurlijke preventieve huidverzorging bij pigmentvlekken. Dat gunnen we u ook!

 

Via de link hieronder heeft u de mogelijkheid om uw persoonlijke huidcrème bij pigmentvlekken aan te schaffen.


==>>   Ja, ik wil graag de beste natuurlijke dag-en nachtcrème, die preventief werkt tegen pigmentvlekken direct bestellen

 

Let op: (na de aanschaf in de webshop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier met o.a. foto-upload. Hier worden al uw huidgegevens opgenomen.)