Top

Droge huid

Droge huid behandelen

Onze huid vormt de bariërre tussen de binnen- en buitenkant van ons lichaam. Aan de buitenkant van de huid zitten zogenaamde hoorncellen. Deze zijn allen omgeven door huidvetten welke zijn opgebouwd uit cholesterol en ceramiden. Deze laag wordt voortdurend door de cellen uit de opperhuid aangevuld. Zij schuiven namelijk langzaam op naar buiten en veranderen gaandeweg in hoorncellen.

 

Wanneer de huidvetten tussen de hoorncellen gaan afnemen zal de huid sneller vocht verdampen en daardoor uitdrogen. Dat kan leiden tot schilfering, roodheid en bij een erg droge huid tot barstjes. Bij barstjes in de huid bestaat het risico op infecties met pus en korstvorming als gevolg.

 

Wat is de oorzaak van een droge huid?

 • Water, zeep en schoonmaakmiddelen
  Bij het wassen van ons lichaam met water en zeep worden behalve het vuil ook onze huidvetten weggespoeld. Wanneer deze vervolgens met een handdoek stevig wordt drooggewreven wordt dit effect nog versterkt.
  Warm water kan dat effect ook versterken.
  Denk aan lang douchen of een warm ligbad, waarbij de vetten door de warmte oplossen.
  Mensen die veel schoonmaken met een emmertje warm sop, lopen dan ook een groot risico op zeer droge handen.
 • Weer en temperatuursinvloeden
 • Denk bv. aan koud winterweer dat veel droge lucht meebrengt en aan wind.
  Denk ook aan de centrale verwarming thuis of op ons werk.
  Vaak is de bevochtiging in deze ruimtes onvoldoende.
 • Erfelijke aanleg
  Er zijn heel wat mensen die in aanleg een droge huid of eczeem hebben.
  Vaak is er dan sprake van jeuk waardoor de beschermende huidlaag wordt weggekrabt.
  (zie ook eczeem)
 • Leeftijd
  Naarmate we ouder worden verliest onze huid zijn elasticiteit en wordt het bindweefsel stugger. Dit reflecteert zich ook naar de cellen van de opperhuid.
  Ook is een oudere huid doorgaans al veel vaker blootgesteld aan zonnestralen en mogelijk schadelijke stoffen uit de omgeving.

Hoe kan een droge huid het beste worden behandeld?

 

De huid heeft van zichzelf het herstellende vermogen om verloren gegane huidvetten weer aan te vullen, vooropgesteld dat de huid minimaal een week met rust wordt gelaten.


Door uw huid tegelijkertijd te beschermen met een beschermende crème krijgt u het beste resultaat. Doe dit vooral na het douchen en voor het slapen gaan.

 

Wat is de beste crème bij een droge huid?

 

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkelt, die worden aangepast aan de individuele huid. Zij maakt persoonlijke recepturen voor elk huid. Het maakt niet uit of het gaat om een droge en gevoelige huid, een vette huid of een gerimpelde huid. Tegelijkertijd kunnen de  huidcrèmes worden aangepast aan huidklachten zoals acne, couperose, rosacea , eczeem en pigmentverstoringen. Dat betekent dat alle crèmes die worden gemaakt een verschillende samenstelling hebben.

 

Vermijd crèmes op basis van minerale oliën

Voor de juiste huidverzorging van eczeem dient u geen huidcrème te gebruiken die de huid afsluit. Daarom adviseren wij de natuurlijke huidcrème van Personal Cream. Deze is vrij van minerale oliën zoals paraffine en vaseline

 

Natuurlijke ingrediënten

Personal Cream maakt voor de samenstelling van haar natuurlijke huidcrèmes juist gebruik van zuivere basisoliën, verzorgende etherische oliën en heilzame kruiden die de huid niet afsluiten.

Met hun specifieke eigenschappen dragen ze al eeuwen bij aan het verkrijgen en behouden van een gave huid. Door de juiste samenstelling en dosering van deze ingrediënten, irriteren deze crèmes de huid nooit. Zelfs niet bij een supergevoelige huid.

 

De voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie, Tarwekiemolie en Avocadoolie

versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die ook belangrijk rol spelen bij het herstel van een droge huid.

De etherische oliën  hebben hele specifieke eigenschappen. Bij een droge- en gevoelige huid wordt o.a. gebruik gemaakt van etherische oliën met ontstekingremmende, verzachtende, regenererende, pijnstillende, jeukstillende en hydraterende eigenschappen. Voorbeelden zijn kamille, Lavendel, Sandelhout, Roos, Geranium en Jeneverbes

Wat betreft de kruiden valt te denken aan Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in de crèmes wordt verwerkt.

 

Afhankelijk van uw huid kunnen er verschillende recepturen bij een droge huid van toepassing zijn.

Sommige mensen hebben echt een extreem droge bijna perkamentachtige huid, terwijl er bij iemand anders slechts lichte schilfertjes zijn. Dat vraagt om een verschillende aanpak.

 

Doordat er heel specifiek alleen wordt gekeken naar welke ingrediënten bij uw huid passen, heeft u met een Personal Cream absoluut de beste natuurlijke creme tegen eczeem.

 

Op basis van jarenlange ervaring met een droge huid zijn wij over Personal Cream super enthousiast. Dat gunnen we u nou ook!

 

Via onderstaande link kunt u daarom uw persoonlijk samengestelde huidcrème direct bestellen.  (levertijd max. 3 werkdagen)

 

==>> Ik wil heel graag de beste huidcrème voor de behandeling van een droge huid direct bestellen!

 

Let op: (na de aanschaf in de webshop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier met o.a. foto-upload. Hier worden al uw huidgegevens opgenomen.)

 

Nog wat tips bij een droge huid:

 • douche kort en niet te warm
 • douche direct na transpiratie. zweet kan irritaties geven
 • gebruik de handen om te wassen i.p.v. een washand
 • dep de huid droog i.p.v. wrijven
 • gebruik liever een badolie dan een zeep
 • bij gebruik van zeep liever een PH (= zuurgraad) van 7 dan van 9 gebruiken
 • gebruik katoenen kleding
 • vermijd droge lucht
 • houd bij jeuk de nagels kort
 • houd bij jeuk de huid met kleding afgedekt.
 • om jeuk te verminderen kan gebruik worden gemaakt van koele natte bandages

==>> klik op deze link en bestel nu de beste natuurlijke crème voor een droge huid.