Top

Couperose

Couperose behandelen

Wat is Couperose?

 

Bij couperose is er sprake van een toename van zichtbare kleine bloedvaatjes in de huid, met name in het gezicht. Ze kunnen een opvallende roodverkleuring geven en je ziet het vaak op de neus en op de kin. Soms zijn er ook stervormige plekjes waar te nemen.

 

Wat is de oorzaak van couperose?

 

Ondanks dat er voor couperose geen eenduidige verklaring lijkt te zijn, is mijn verklaring een in aanleg vasculaire zwakte. Dat betekent dat de wanden van bloedvaatjes kwetsbaar zijn, waardoor ze makkelijk nieuwe uitlopers vormen (angiogenese) of blijvend verwijden.

 

Opvallend is dat couperose ook nogal eens voorkomt bij mensen met spataderen en aambeien.

Deze symptomen kunnen eveneens duiden op een zwakte van de vaatwand. Ook het dunner worden van de opperhuid (atrofiëring) kan de vaatjes zichtbaarder maken.


De zichtbaarheid van de bloedvaatjes kan verergeren onder invloed van grote temperatuurverschillen, waardoor ze wisselend moeten uitzetten of samen trekken. Ook kan intens zonnebaden, alcohol, hete dranken of spijzen, specerijen en medicijnen (cortisonen) couperose uitlokken of doen verergeren.

 

Hoe kan u couperose behandelen?

 

De uitgezette bloedvaatjes zijn doorgaans blijvend, doch worden ter vermindering van hun aantal wel behandeld met lasertechnieken. Dit gebeurt in ziekenhuizen en schoonheidssalons.

 

In de natuurgeneeskunde wordt er gebruik gemaakt van kruiden die de bloedvaten versterken zoals Boekweit en Duizendblad. Boekweit vermindert bovendien de doorlaatbaarheid van de kleine haarvaatjes. Ook biergist, vitamine C , magnesium en OPC zouden bloedvaten versterken. Ze moeten natuurlijk maar net bij je passen.

 

Wat is de beste crème tegen couperose?


Natuurlijk is de uitwendige verzorging van uw huid bij couperose ook van groot belang.

 

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkelt, die exact worden aangepast aan de individuele huid. Zij maakt persoonlijke recepturen voor elk huidtype waarbij deze tegelijkertijd ook kunnen worden afgestemd op huidklachten zoals acne, couperose, rosacea en eczeem. Dat betekent dat alle crèmes die worden bereid bij iedereen een verschillende samenstelling hebben.

 

Voor de samenstelling van haar crèmes maakt Personal Cream gebruik van natuurlijke basisoliën, etherische oliën en kruiden.  Deze worden al eeuwenlang geroemd vanwege hun bijzondere eigenschappen, die het behoud van een mooie huid en herstel ervan, fantastisch ondersteunen.

 

Voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die zeer belangrijk zijn voor het herstel.

 

De etherische oliën werken heel specifiek op een klacht. Bij couperose wordt o.a. gebruik gemaakt van etherische oliën met ingrediënten die rust brengen in de huid en tevens vaatversterkend werken. Denk bijvoorbeeld aan Cipres, Roos, Kamille en Geranium


Wat betreft de kruiden valt te denken aan Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in de crèmes wordt verwerkt.

 

Deze huidcrèmes van Personal Cream zijn zeer mild en leiden uiterst zelden tot irritatie.

Zelfs niet bij een supergevoelige huid.

 

Vermijding gebruik minerale oliën

Voor de juiste huidverzorging van couperose dient u een gezichtscrème te gebruiken die de huid niet afsluit. Daarom wordt er bij Personal Cream geen gebruik gemaakt minerale oliën zoals paraffine en vaseline.)

 

Meten is weten

Ondanks dat er bij couperose vele recepturen mogelijk zijn, gaat het om het samenstellen van een crème die alleen bij uw huid past. Door een uitgebreide diagnostiek en jarenlange ervaring is Personal Cream in staat om voor u de beste natuurlijke creme tegen couperose te maken.

 

Wij  zijn super enthousiast geworden over deze natuurlijke huidverzorgende crème.

Dat gunnen we u nou ook...!

 

Benieuwd naar deze natuurlijke huidverzorging...?

Via de link hieronder kunt u uw persoonlijke couperose crème bestellen.


==>> Ik wil heel graag de beste huidcrème voor de behandeling van couperose bestellen!

 

Let op: (na de aankoop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier waar u uw huidgegevens kunt invullen samen met een foto-upload).