Top

Acne

Acne behandelen

Wat is acne?

 

Acne vulgaris is een huidaandoening waarbij de talgklieren teveel talg aanmaken. Dat kan leiden tot een verstopping van de poriën in de huid. Vaak is dit in het gezicht, maar ook op borst en de rug komt het veelvuldig voor. Doordat de talgproductie in de huid gewoon doorgaat, ontstaat er in de porie een drukopbouw. Door de drukopbouw gaat de porie stuk gaat en ontstaat het risico op een bacteriële ontsteking. Deze kan gepaard gaan met roodheid, zwelling en pijn. Uiteindelijk kunnen door de ontstekingen littekens ontstaan met diepe putjes. De huid kan lokaal ook verdikken doordat deze niet of te weinig afschilfert.

 

Wat zijn de oorzaken van acne?

 

De oorzaken van acne zijn divers. Zo kan er sprake zijn van aanleg (genetisch), stress, hormonale disbalans, verkeerde voeding, maar ook door toepassing van cosmetica op basis van minerale oliën, waarvan bekend is dat ze de huid afsluiten.

 

Aan iemands aanleg kan je helaas weinig veranderen.

 

Stress uiteraard wel. Probeer dit in je leven zoveel mogelijk vermijden. Het leidt tot een verkramping en verminderde doorbloeding van onze spieren en uitscheidingsorganen, waardoor de toevoer van noodzakelijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt belemmerd. Behalve dat weefsels verschralen hopen afvalstoffen zich steeds meer op en ontregelen het lichaam.

 

Bij verkeerde voeding kan je in relatie tot acne o.a. denken aan zogenaamde "foute vetten", zoals frituurvet en knutselvetten zoals margarines, halvarines en bak- en braadvetten. Ze wakkeren ontstekingen aan. Niet alleen in je huid, maar ook bv. ook in je bloedvaten.

 

Wat je ook zeker moet vermijden is zuivel (met name melk). Het bevat een insulineachtig hormoon (IGF1) dat met name voorkomt in de melk van drachtige koeien waardoor acne met 20 tot 30% kan toenemen. Roomboter is meestal geen probleem. Dit bestaat vnl. uit vet.

 

Gebruik ook weinig suikers. Bij suikerconsumptie neemt het verteringshormoon insuline toe wat weer de  aanmaak van IGF1 stimuleert zie hiervoor). Gevolg kan een toename van acne zijn.

 

Dan lijkt ook varkensvlees nog een grote trigger te zijn. Zeker als er ook nog sprake is van allergieën. Varkensvlees bevat veel histamine, een stof die allergieën aanwakkert.

 

Zowel stress als foute voeding beïnvloeden beiden de hormoonhuishouding negatief. Verstoring hiervan kan weer leiden tot ontstekingen.

 


Hoe kan je acne het beste behandelen?

 • Houd de huid schoon met een lichtzure milde reiniginslotion. PH-7 of lager. (Dus niet alkalisch!)
 • Ga regelmatig langs de schoonheidsspecialiste om m.b.v. een peeling dode en losse huidcellen te laten verwijderen.
  Veel gebruikte peelings zijn op basis van fruitzuur, glycolzuur en salicylzuur.
  Dit zijn zogenaamde chemische peelings.
  Ook wordt er wel gewerkt met lasertherapie en en LED-therapie met blauw licht.
 • Gebruik, in plaats van de eerder genoemde foute vetten, matig roomboter en onbewerkte, extra vierge olijfolie.
  Daarnaast is het aan te bevelen om vetten te gebruiken die juist ontstekingen tegengaan.
  Dit zijn de zogenaamde omega 3-vetzuren die je terug vindt in vette vis (zalm, tonijn, haring, sardines), maar ook in plantaardige voeding zoals noten en zaden.
 • Vermijdt crèmes op basis van minerale oliën zoals paraffine en vaseline.
  Ze sluiten de huid af.


Welke huidcrème kan je gebruiken bij acne?

 

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkeld die worden aangepast aan de individuele huid.

Zij maakt persoonlijke recepturen voor elk huidtype, waarbij deze tegelijkertijd ook kunnen worden afgestemd op huidklachten zoals acne, couperose, rosacea en eczeem.

Dat betekent dat alle crèmes die worden gemaakt een verschillende samenstelling hebben. Personal Cream maakt voor de samenstelling van haar natuurlijke huidcrèmes gebruik van zuivere basisoliën, verzorgende etherische oliën en heilzame kruiden die de huid niet afsluiten en die  met hun specifieke eigenschappen het herstel van de huid fantastisch ondersteunen.

Door de juiste samenstelling en dosering van deze ingrediënten irriteren deze crèmes de huid nooit. Zelfs niet bij de supergevoelige huid.

 

De voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie, Tarwekiemolie en Avocadoolie

versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die ook belangrijk rol spelen bij het herstel van acne.

 

De etherische oliën hebben een hele specifieke werking. Bij acne wordt o.a. gebruik gemaakt van etherische oliën die de huid ontspannen, ontstekingen tegengaan, desïnfecteren en de juiste doorbloeding van de huid mogelijk maken. Voorbeelden hiervan zijn Neroli, Kamille, Citroen, Jeneverbes en Lavendel.

Wat betreft de kruiden valt te denken aan Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in de crèmes wordt verwerkt.


Afhankelijk van uw huid kunnen er verschillende recepturen op uw acne van toepassing zijn.

Doordat heel specifiek alleen naar uw huid wordt gekeken, heeft u met een Personal Cream zeker de allerbeste natuurlijke creme tegen acne.

 

Op basis van jarenlange ervaring zijn wij super enthousiast over deze huidverzorgende crème. Dat gunnen we u natuurlijk ook!

 

Via onderstaande link is het mogelijk om uw persoonlijk samengestelde crème tegen acne direct bestellen.  (levertijd max. 3 werkdagen)


==>> Ik wil heel graag de beste huidcrème voor de behandeling van acne direct bestellen!

 

(na de aanschaf in de webshop wordt u direct doorgestuurd naar het intakeformulier met o.a. foto-upload. Hier worden al uw huidgegevens opgenomen.)